WIJ ONDERSTEUNEN IEDERE BINNENSTEDELIJKE BOUWLOGISTIEK VANAF HET WATER

 • Wegtransport kan laden en lossen op één van onze City Docks direct aan de A10.
 • Op- en overslag mogelijkheden op City Dock of met drijvende oplossingen op bouwlocatie.
 • Op ieder moment, en als het ware op de minuut, kunnen we de goederen aanleveren op elk bouwproject in de binnenstad.
 • Vanuit één controlepunt een compleet overzicht van alle vaarbewegingen in de Amsterdamse binnenstad.
 • Hoe druk het vaarverkeer in de stad ook is, wij kunnen real time alles zien en regelen.
 • Essentieel voor kademuur herstel of ander bouwtransport over water is levertijd.
 • Via ons controlepunt kunnen wij alle vaarbewegingen in de binnenstad overzien en hierdoor planning en levertijd garanderen.
 • Direct inspelen op complicaties op vaarwegen door inzet van onze Floating Traffic Control en eventueel direct de verkeersstroom omleggen.
 • Specialistische vloot met zeer vakbekwame professionals biedt voor ieder probleem een oplossing.
 • Daar waar andere zouden stoppen gaan wij gewoon door en als het materieel niet bestaat dan bouwen we het.
 • Onze betonschepen met 10m3 mixers zijn inzetbaar tot aan de kleinste steeg in de binnenstad.
 • PK Waterbouw heeft door jarenlange ervaring met binnenstedelijke bouwprojecten goede contacten met o.a. de gemeente Amsterdam, Waternet, de rederijen van de Rondvaartboten en ander partijen die nauw betrokken zijn bij watertransport in de binnenstad.

Wij hebben in de havens van Amsterdam locaties voor opslag en overslag. Door de ligging aan de A10 West, net buiten de milieuzone van Amsterdam, heeft deze locatie een perfecte bereikbaarheid voor groot verkeer. Hierdoor kunnen wij een nauw aangesloten vervoersketen met de binnenwateren garanderen. Vanuit deze locaties kunnen wij snel en flexibel opereren tot in het centrum van Amsterdam.

PK Waterbouw specialist in binnenstedelijk waterwerk

Voor bouw- en bijzonder transport bieden wij:

 • Bouwhub Citydock voor op en overslag buiten de binnenstad direct naast de A10
 • Logistiek & planning voor het transport over water naar bouwlocatie vanaf één centraal punt.
 • Bundelen en overslag bouwmaterialen
 • Transport personeel.
 • Coordinatie en planning- van leverancier tot bouwlocatie
 • Track en trace van logistieke stroom en materieel

Heiwerk & steigerbouw

Ons professioneel en vakbekwaam heiploeg heeft veel ervaring met het realiseren van (bijzondere) heiprojecten, steiger- en remmingwerken. Ons 21 tons graafmachine is door middel van een custom made multi-piler trilblok omgebouwd tot een professionele heimachine die palen tot een lengte van 16 meter kan wegzetten. In het geval van moeilijk bereikbare locaties of voor het plaatsen van schoorpalen kan een afwijkende hoek noodzakelijk zijn, ons materieel is hier uitermate geschikt voor. Ook onze 25 tons draadkraan is bijzonder te noemen, deze staat vast opgesteld op het kraanponton ‘Amsterdam’. Door slimme hydraulische aanpassingen heeft de Amsterdam een kruiphoogte van 2.0 meter. Dit maakt het mogelijk om varend op de meest lastige locaties te komen. Daarnaast beschikken wij ook over verschillende hydraulische trilblokken.

Materiaalkeuze speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van het waterbouwwerk. PK Waterbouw kan kwalitatief hoogwaardig gerecyclede meerpalen en damwandplanken leveren onder FSC keurmerk.

Door de combinatie van onze ruime ervaring in heiwerken, watertransporten en onze goede contacten bij de waterbeheerders kunnen wij onze opdrachtgevers goed adviseren over de inrichting van aanvaarroutes en passende afmeersystemen.

Baggerwerk

Ons baggerschip de ‘Platvis’ kan door zijn geringe diepgang van 80cm op plaatsen komen die voor elk ander schip, met dezelfde capaciteit, niet bereikbaar is! Dit schip is bijzonder wendbaar door een dubbele schroef waterjet als voorstuwing en twee waterjets in de kop van het schip. Daarnaast is de Platvis voorzien van een 21 tons hijskraan met een opschoonbak van 1550 liter. Voor de grotere specialistische werken hebben wij gecertificeerde sleepboten en uiteraard beunbakken beschikbaar.

Oeverbescherming

Een project oeverbescherming begint voor ons altijd met het uitbrengen van advies over het juiste type oeverbescherming voor de betreffende locatie. Wij zien helaas te vaak praktijksituaties waarbij het verkeerde systeem en/of niet geschikt materiaal is gebruikt. Dit resulteert regelmatig in extra kosten door verzakking van de oever en het vroegtijdig vernieuwen van de materialen. Door het effectief combineren van onze expertise en materiaalkeuze hebben wij voor elke situatie een duurzame oplossing. Neem bijvoorbeeld ons gerecycled FSC gecertificeerd hardhout. Deze materialen zijn beter ‘doorgewaterd’. Door middel van deze natuurlijke impregnatie is het hout voor lange tijd perfect geconserveerd. Daarnaast levert het gebruik van gerecycled hout gemiddeld een kostenbesparing van 60%.