ONZE DISCIPLINES

Dè Waterbouw specialist

Van origine is PK Waterbouw een specialist op het gebied van afmeersystemen, watertransport en alle werkzaamheden op en rondom woonarken/-schepen. Door de jaren heen hebben wij onze waterbouw activiteiten verder uitgebreid met hei- en baggerwerken, berging van schepen en vrachttransport in de binnenstad. Wij zijn hoofdzakelijk actief op de Nederlandse binnenwateren.

Het komt regelmatig voor dat wij worden gevraagd als onderaannemer voor de grotere aanbestedingswerken (nationaal en internationaal). Ons netwerk van partners met aanvullende disciplines is groot. Hierdoor kunnen wij garanderen dat wij voor elk waterwerk een passende oplossing hebben.

Watertransport & overslag

Wij hebben in de havens van Amsterdam twee locaties voor opslag en overslag. Onze locatie in de Coenhaven (waladres: Westerhoofd 2, wateradres: Havenkom A) betreft een grote overslagplaats met uitstekende diepgang. Door de ligging aan de A10 West, net buiten de milieuzone van Amsterdam, heeft deze locatie een perfecte bereikbaarheid voor groot verkeer. Hierdoor kunnen wij een nauw aangesloten vervoersketen met de binnenwateren garanderen.

Meer informatie

De tweede locatie betreft een kleiner opslagterrein aan de Grasweg in Amsterdam Noord. Hier kunnen wij materieel zowel op het land als in het water voor korte en langere tijd stationeren. Vanuit deze locatie kunnen wij snel en flexibel opereren tot in het centrum van Amsterdam.

Heiwerk & steigerbouw

Ons professioneel en vakbekwaam heiploeg heeft veel ervaring met het realiseren van (bijzondere) heiprojecten, steiger- en remmingwerken. Ons 21 tons graafmachine is door middel van een custom made multi-piler trilblok omgebouwd tot een professionele heimachine die palen tot een lengte van 16 meter kan wegzetten. In het geval van moeilijk bereikbare locaties of voor het plaatsen van schoorpalen kan een afwijkende hoek noodzakelijk zijn, ons materieel is hier uitermate geschikt voor.

Meer informatie

Ook onze 25 tons draadkraan is bijzonder te noemen, deze staat vast opgesteld op het kraanponton ‘Amsterdam’. Door slimme hydraulische aanpassingen heeft de Amsterdam een kruiphoogte van 2.0 meter. Dit maakt het mogelijk om varend op de meest lastige locaties te komen. Daarnaast beschikken wij ook over verschillende hydraulische trilblokken.

Materiaalkeuze speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van het waterbouwwerk. PK Waterbouw kan kwalitatief hoogwaardig gerecyclede meerpalen en damwandplanken leveren onder FSC keurmerk. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze rubriek Duurzaamheid.

Door de combinatie van onze ruime ervaring in heiwerken, watertransporten en onze goede contacten bij de waterbeheerders kunnen wij onze opdrachtgevers goed adviseren over de inrichting van aanvaarroutes en passende afmeersystemen. Klik hier voor meer informatie over onze projecten of neem contact met ons op.

Sleep en duwwerk

Met een uitgebreide vloot biedt PK Waterbouw sleepdiensten aan in de binnenwateren van Nederland. Onze sleepboten worden veelal ingezet voor het transporteren van ladingpontons, beunbakken, ruimschuiten en bijzondere transporten van wonarken/-schepen. Een deel van ons sleepmaterieel is speciaal ontwikkeld voor sleeptransporten over de grachten van de binnensteden.

Meer informatie

Door toepassing van speciale technieken en specifieke dimensionering van onze schepen kunnen wij op plekken komen die voor andere sleepboten niet bereikbaar zijn. Neem bijvoorbeeld ons sleep/duwboot de ‘Barca’. Deze beschikt over een beweegbare stuurhut waardoor transporten tot 2,5 meter boven de waterlijn mogelijk zijn. In de laagste stand heeft het schip een kruiphoogte van 1,9 meter, hiermee zijn zelfs de kleinste grachten in Amsterdam voor ons bereikbaar. Klik hier voor een overzicht van ons materieel.

Wij varen standaard onder sleepconditiën. Ons team bestaat uitsluitend uit ervaren schippers. Ze kunnen snel en effectief anticiperen op veranderende situaties en begrijpen dat het te verslepen object doorgaans een aanzienlijke waarde vertegenwoordigd.

Berging

Ons bergingsteam heeft ruime ervaring met het slepen, hijsen, lichten en bergen van objecten in binnenwateren. Voor deze activiteiten hebben wij ons eigen bergingsmaterieel beschikbaar. Vanuit onze standplaats en stalling aan de Grasweg in Amsterdam Noord kunnen wij snel reageren op bergingsmeldingen in de regio. Is snelheid gewenst, neem dan contact met ons op via: 06 150 542 52.

Meer informatie

Naast berging kunnen wij ook objecten transporteren en demonteren conform geldende regelgeving. Hieronder vindt een aantal van onze opdrachtgevers:

  • Gemeente Amsterdam & Zaandam
  • RWS
  • Verzekeraars
  • Waternet

Een overzicht van ons materieel vindt u onder de rubriek ‘Materieel’.

Baggerwerk

Ons baggerschip de ‘Platvis’ kan door zijn geringe diepgang van 80cm op plaatsen komen die voor elk ander schip, met dezelfde capaciteit, niet bereikbaar is! Dit schip is bijzonder wendbaar door een dubbele schroef waterjet als voorstuwing en twee waterjets in de kop van het schip. Daarnaast is de Platvis voorzien van een 21 tons hijskraan met een opschoonbak van 1550 liter. Voor de grotere specialistische werken hebben wij gecertificeerde sleepboten en uiteraard beunbakken beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over ons baggermaterieel.

Oeverbescherming

Een project oeverbescherming begint voor ons altijd met het uitbrengen van advies over het juiste type oeverbescherming voor de betreffende locatie. Wij zien helaas te vaak praktijksituaties waarbij het verkeerde systeem en/of niet geschikt materiaal is gebruikt. Dit resulteert regelmatig in extra kosten door verzakking van de oever en het vroegtijdig vernieuwen van de materialen. Door het effectief combineren van onze expertise en materiaalkeuze hebben wij voor elke situatie een duurzame oplossing. Neem bijvoorbeeld ons gerecycled FSC gecertificeerd hardhout. Deze materialen zijn beter ‘doorgewaterd’. Door middel van deze natuurlijke impregnatie is het hout voor lange tijd perfect geconserveerd. Daarnaast levert het gebruik van gerecycled hout gemiddeld een kostenbesparing van 60%.

Interesse in onze diensten?

Gedempt Hamerkanaal 10

1021 KM Amsterdam

Telefoon: 020 6360805

KVK: 34136987

BTW: 80.89.476.92.B01

E-mail: info@pkwaterbouw.nl