GERECYCLED HARDHOUT

Sinds 2014 zijn wij gecertificeerd voor FSC ® (Forest Stewardship Council ®, www.fsc.nl). Met dit certificaat kunnen wij onze opdrachtgevers garanderen dat voor onze waterbouwwerken, op aanvraag, alleen gerecycled hout wordt gebruikt. Door het toepassen van gerecyclede materialen willen wij bijdragen aan het behoud van bossen wereldwijd. Wij vertellen u graag meer over onze gecertificeerde producten.

Bij onze projecten komt er regelmatig goed bruikbaar hardhout vrij, zoals meerpalen, dukdalven en steigerdelen. Het gedeelte van het hout dat zich onder de waterspiegel bevond is bijna altijd in zeer goede staat.

Maar ook het gedeelte boven de waterspiegel is voor ons waardevol. Dit kunnen wij bewerken en opnieuw inbrengen in het bouwproces.

Een aantal voordelen van gerecycled hout op een rij:

  • Minder belastend voor het milieu omdat er geen bomen gekapt hoeven te worden. Daarnaast is zwaar transport over lange afstand niet meer nodig, hierdoor is er aanzienlijk minder CO2 emissie.
  • Gerecycled hardhout heeft in veel gevallen een langere levensduur dan nieuw hardhout. Hiervoor zijn een aantal oorzaken aan te geven, waaronder: oud hardhout heeft een langere groei- en droogperiode doorgemaakt. Hierdoor is de vezelstructuur dichter en dus harder! Ook is het oude hardhout beter ‘doorgewaterd’. Door middel van deze natuurlijke impregnatie is het hout voor lange tijd perfect geconserveerd.
  • Het gebruik van gerecycled hout levert gemiddeld een kostenbesparing van 60%.