ONDANKS EEN DRUKKE VERKEERSROUTE TOCH EEN PROBLEEMLOZE BOUWLOGISTIEK

Dura Vermeer bouwt aan het kantoorgebouw Y-point, aan de Van Diemenstraat, in het stadsdeel Westerpark Amsterdam. De Van Diemenstaat ligt in de Oude Houthaven, direct grenzend aan de Westelijke IJ-oevers en is één van de drukste uitvalswegen vanaf het centrum naar de Ringweg A10 West. Meer dan 25.000 voertuigen rijden per dag door deze smalle straat. Hierdoor wordt het niet vergunt om tijdens kantooruren bouwmaterialen te lossen of opslag van bouwmateriaal te plaatsen. Naast het lossen van bouwmaterialen in de avonduren was er geen andere keuze dan al het transport over het water te organiseren. Dit gebeurt nu aan de achterkant van het pand, de Van Diemenkade, met de dekschuiten van Zoev City. 

De overslag en opslag vindt plaats op het nabije City Dock aan de Vlothavenweg. City Dock, zusterbedrijf van Zoev City, ligt pal naast de A10 en is zeer goed bereikbaar voor het zware wegtransport en heeft ook nog alle ruimte voor op- en overslag. Dura Vermeer heeft opslagruimte bij City Dock, City Dock verzorgd de overslag en Zoev City vervoert de goederen. Een win-win situatie, geen grote vrachtwagens in de binnenstad en laden en lossen wanneer het gewenst is zonder wachttijden of belemmeringen op de weg. 

Voorman John Mol van Dura Vermeer is zeer content met deze nieuwe werkwijze samen met Zoev City en City Dock en is al overgestapt naar het huren van twee dekschuiten.

Door de combinatie van Zoev City en City Dock in te schakelen heeft Dura Vermeer een probleemloze transportlogistiek kunnen creëren op een zeer drukke plek, aan de rand van de Amsterdamse binnenstad, waar laden en lossen op de weg voor grote hinder in de omgeving zou hebben gezorgd.

City staat voor ‘Zorgeloze Oplossing Elektrisch Vervoer in de stad’. Het bedrijf verzorgt duurzaam transport van goederen over het water in drukke binnensteden. Door gebruik te maken van drijvende hubs met 80 ton laadruimte en lichte elektrische voertuigen kunnen zij ieder adres in de binnenstad bereiken. Op de terugweg neemt de HUB bovendien afval mee de stad uit. Zoev City transporteert met maximale efficiëntie en met minimale belasting voor mens en milieu.

MEER INFORMATIE OVER DIT PROJECT?

Bart Verweijen
bart.verweijen@zoevcity.nl